• Bijscholing Coronacrisis voor Noord Nederland

  Online bijscholing
  Kansen en mogelijkheden van de huidige situatie (rondom de coronamaatregelen)

  Door de huidige maatregelen is het helaas niet mogelijk om in het zwembad te trainen. Dit levert voor elke zwemmer en trainer uitdagingen op. Je kunt als trainer inspelen op de uitdagingen en kansen die deze periode biedt. We bespreken wat deze periode betekent voor de conditie en de fysieke gesteldheid van zwemmers en wat je als trainer kan doen om deze zoveel mogelijk op peil te houden. Daarnaast bespreekt Rienk Koeneman (RTC fysiotherapeut) waar je rekening mee moet houden op het gebied van blessures, het voorkomen van blessures in deze tijd en welke activiteiten je op afstand met ze kunt doen. Als laatst willen we bespreken hoe je zwemmers betrokken kunt houden bij je vereniging. Voor dit laatste punt zijn we ook erg benieuwd naar welke activiteiten er ondernomen worden.

  Het doel van de bijscholing is er voor te zorgen dat je weet wat je kan doen om te zorgen dat je zwemmers met zo weinig mogelijk risico’s op blessures en een zo goed mogelijke conditie weer kunnen beginnen met zwemmen zodra dat weer toegestaan is.

  In een bijscholing van 2X 2 uur besteden we aandacht aan deze vragen. De opzet is als volgt:

   

  -Bijeenkomst 1 (zaterdag 18 april 2020 van 10.00 - 12.00 uur): Korte achtergrond, risico’s op blessures, wat kun je doen om de conditie op pijl te houden en welke oefeningen zijn verantwoord om te doen op afstand. Daarnaast willen we graag bespreken hoe je je zwemmers betrokken kunt houden bij de groep en bij de vereniging.

   

  -Bijeenkomst 2 (zaterdag 25-4-2020 10:00-12:00 of woensdag 29-4-2020 19.30 - 21.30 (keuze uit 1 van de 2))
  Fysiologische achtergrond van het ont-trainen en re-trainen. Hoe moet je opbouwen na zo’n lange periode van ont-training. Waar moet je de eerste trainingen rekening mee houden? Daarnaast is hier aandacht voor een vorm van intervisie: hoe doet iedereen het, en waar loop je tegenaan nu deze situatie langer duurt.

   

  Doelgroep: 
  Zwemtrainers (en eventueel geïnteresseerde trainers uit andere sporttakken) Niveau: 2,3 en 4

   

  Locatie: online

   

  Datum" bijeenkomst:" 11 april 2020

   

  Opleider(s) :
  Janco Nolles


  Rienk Koeneman

  Verdere informatie / inschrijving (let op: je wordt naar de site van first-to-t1 gestuurd, hier koop je de bijscholing):

  https://first-to-t1.nl/winkel/

   

  Licentiepunten: 1 licentiepunt

   

  Kosten: 25 euro.


  Deelnemers uit regio Noord kunnen mogelijk 50% van het inschrijfgeld terugkrijgen van de regio.

  Bijzonderheden: Achteraf krijgt u de presentatie en de oefeningen opgestuurd.

  Mocht je meer vragen hebben, vul dan hieronder je naam en mailadres in. Dan nemen we contact met je op.